Efter mörker kommer solsken

En liten flicka som älskar sin mamma över allt annat, fast hennes mamma är narkoman, schitzofren och har bara en sak i sin hjärna. Droger. Hennes mamma behandlar henne som om hon inte vore värt någonting.
Hennes syster går i skolan och hennes pappa bryr sig inte.
Hon får jämt hjälpa hennes fulla och påverkade mamma att klä på sig och bada. Men hon skäms inte över sin mamma även om hennes kompisar sett henne spy rakt ut på golvet och ute i trapphuset.

Snart blir hennes mamma omhändertagen och strax efter hon har åkt ut från rehabiliteringen lämnar hennes syster och hennes mamma pappan och flyttar hem till flickans morfar. Som slått och våldtagit hennes mamma och moster.
Flickan stannar hos pappan för hon vill inte han ska vara ensam. Men hon går inte till skolan, och städar inte i lägenheten så hon åker in på "dårhuset" (även kallat barnhem) men rymmer efter en tid.
Hon flyttar ut på gatan med hennes andra hemlösa vänner och dom stjäler och tigger för att överleva.

Snart får hon reda på att hennes mamma har aids, och hon har ramlat tillbaka i sitt beronde igen. Men trots allt älskar hon sin mamma över allt annat.

Men snart går hennes mamma bort och hon blir begravd i en vanlig låda, utan någon präst eller gravsten. Ingen bryr sig.
Flickan har levt hela sitt liv i en uppochnedvänd värld där alla människor runt om henne är missbrukare, alkolister och narkomaner.

Efter hennes mammas död inser hon att hon måste göra något åt sitt liv. Hon går till en skola och berättar om hennes liv för rektorn och ber honom över allt annat att ge henne en chans att förändras. Och han ger med sig till sist.

Flickan jobbar så hårt hon kan från morgon till kväll och även nätterna långa. Och hon inser snart att hon är den smartaste flickan med högst betyg på hela skolan. Och snart får hon ett stipendium till Harvard.

Hennes liv har förändrats föralltid..




Jag har nog aldrig blivit så tagen av en film förrut som jag blev av denna.
Den är så hemsk, och flickan går igenom så mycket hemskheter i sitt liv som hade fått de flesta att begå självmord. Hennes hjärta är så rent trots att hon blivit så dåligt behandlad under hela sitt liv. Trots alla hemskheter hennes mamma utsatt henne för älskar hon ändå sin mamma över allt annat. När hon ligger som djupast i en avgrund och ingen bryr sig om henne beslutar hon sig för att förändra sig själv och sitt eget liv. Det är bara hon själv och sin vilja som gett henne ett bättre liv. Jag beundrar henne så mycket!

Efter mörker kommer solsken!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0