Ta vara på det du har

Livet är inte en dans på rosor.
Genom livet får vi gå igenom tuffa tider och ibland till och med perioder av svårigheter.
Det kan handla om allt från att föräldrarna skiljer sig, pojkvännen du älskar mest i hela världen lämnar dig, eller att någon som står dig nära helt plötsligt går bort.

Livet har inget skyddsnät mot sådana här händelser, alla går igenom svårigheter förr eller senare i livet.
Och det är tufft.
Det kan vara så otroligt jobbigt att man ibland inte ser någon utväg och man frågar sig själv. Varför händer detta just mig?
Det finns människor som gräver ner sig så djupt i sina problem att de inte vet hur dom ska ta sig upp igen.

Man måste få sörja och vara ledsen, och man måste ta sig sin egen tid att reda ut sina känslor, men man måste också kunna ta sig ur sin sorg och kunna gå tillbaka till sitt liv och fortsätta där man slutade.

Något många ofta glömmer när dem sörjer är att se sig omkring, och uppskatta det man har istället för att gräva ner sig själv och bara uppskatta det man en gång hade. Livet förändras, så är det för alla människor.

Det finns också många som skapar problem som inte finns, kanske beror det på uppmärksamhet? Jag vet inte riktigt vad det beror på, men livet är rent för kort för att ständigt leva i sina problem och i sorg. Hur jobbigt någonting än är har man alltid rätt att vara ledsen, men man måste ta sig upp ur sitt svarta hål och leva vidare. Göra det bästa av situationen. Man måste uppskatta det man har. För vem vet, i morgon kanske dina nära inte finns kvar längre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0